^Πίσω στην Κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Θεατρική Τέχνη

Ανωτέρα Δραματική Σχολή

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ                                                        Αθήνα, 19 Ιουλίου 2017
Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης                                                              Α.Π. 131
Ζαλόγγου 10β – Αθήνα
Τηλ.: 210 3829558 – 210 3819259
Φαξ.: 210 3829558
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς
την Υπουργό Πολιτισμού
και Αθλητισμού
κ. Λυδία Κονιόρδου    

Κυρία Υπουργέ,                                            

Με την υπ’  αρ. Πρωτ. 544/20-01-2017 επιστολή της  Ένωσης  Ανωτέρων Ιδιωτικών Σχολών Δραματικής Τέχνης (επισυνάπτεται αντίγραφο), σας ζητήσαμε να μας ενημερώσετε σχετικώς με την τροπολογία που είχε κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, για την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων του ΥΠΠΟ για τις δραματικές σχολές  και αποσύρατε αμέσως, με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υπουργός Πολιτισμού.

Παρά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις μου στο γραφείο σας,  εκτός από την αδιαφορία σας,  εισέπραξα και την αλαζονεία του συνεργάτου σας  κυρίου Βέλτσου,  ο οποίος μου είπε  ότι  δεν υπάρχει υποχρέωση απάντησης, αλλά μόνο εάν θέλει η κυρία Υπουργός.

Επειδή πέρασε πολύς  χρόνος αναμονής και απαξίωσης από μέρους σας, με την προσωπική μου σημερινή επιστολή, απαιτώ από την Υπουργό Πολιτισμού, ως νόμιμος εκπρόσωπος της σχολής «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» και ως πολίτης αυτής της χώρας, να έχω – επιτέλους – μια υπεύθυνη απάντηση.

Παραμένω  ελπιστός     
          

             Αντώνης Ανδριόπουλος  

        Νόμιμος εκπρόσωπος της Δραματικής Σχολής
                                «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ»

 

 

 

 

 

Ανώτερες Ιδιωτικές Σχολές                                                               Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2017
Δραματικής Τέχνης

 

Προς
την Υπουργό Πολιτισμού
και Αθλητισμού
κ. Λυδία Κονιόρδου

Κυρία Υπουργέ,

Οι Ανώτερες Ιδιωτικές Σχολές Δραματικής Τέχνης, σας ενημερώνουμε, ότι υποβάλαμε  αιτήματά μας στον προηγούμενο Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, με Αρ. Πρωτ. 1093/8-10-2015 (επισυνάπτεται φωτοτυπία) . Ο κ. Υπουργός ανέθεσε στον συνεργάτη του κ. Στ. Γερωνυμάκη να εξετάσει τα αιτήματά μας και να προωθήσει, με την έγκρισή του κ. Υπουργού, όσα ήταν εφικτό να ικανοποιηθούν. Μεταξύ των δικαίων αιτημάτων μας, ήταν και η κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για τις Δραματικές Σχολές. Το πολύ σημαντικό αυτό αίτημά μας, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Γερωνυμάκης, κατετέθη στη Βουλή  προς ψήφιση, με τη μορφή τροπολογίας.  Δυστυχώς όμως, λίγο πριν την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου, πραγματοποιήθηκε ανασχηματισμός της κυβέρνησης και όπως πληροφορηθήκαμε, η σχετική τροπολογία απεσύρθη μετά την ανάληψη του Υπουργείου Πολιτισμού εκ μέρους σας.

Επειδή αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας ως πράξη που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, παρακαλούμε θερμώς, να έχουμε μια έγκυρη, υπεύθυνη και ακριβή ενημέρωση σχετικώς.

Με εκτίμηση

Οι Ανώτερες Ιδιωτικές Σχολές Δραματικής Τέχνης

Εταιρείας «Θεατρική Τέχνη» 
Εταιρείας Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης» 
Παναγιώτας Μουστάκη-Βεάκη 
Σωματείου Πειραϊκού Συνδέσμου 
«Αρχή», της εταιρείας «Οργανισμός Θεατρικής Κίνησης» 
Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα» 
Μιμής Ντενίση «Κεντρική Σκηνή» 
«Καλλιτεχνικής Εταιρείας Προσκήνιο» 
«Ανδρέας Βουτσινάς» 

Στα αιτήματά μας είναι σύμφωνες και άλλες Σχολές, που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των Σχολών που συνυπογράφουμε, για λόγους δεοντολογίας, επειδή δεν παρευρέθησαν σε σχετικές με το αντικείμενο συνελεύσεις μας.


Τηλ. επικοινωνίας :  210 3829558  Αντώνης Ανδριόπουλος