^Πίσω στην Κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Θεατρική Τέχνη

Ανωτέρα Δραματική Σχολή

«ΑΝΑΙΔΕΙΑ : Η πιο τρανή μες στους θνητούς αρρώστια»(Ευριπίδης)

Αυτή η τρομερή αρρώστια έχει χτυπήσει όλους τους εξουσιάζοντες της εποχής μας! Δεν θα επεκταθώ σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής. Θα περιορισθώ  στην καλλιτεχνική παιδεία, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

  • Αναιδείς, όσοι συντήρησαν  και έθαλψαν  μέχρι σήμερα, παρά τις στεντόρειες κραυγές μας, το καθεστώς των εισαγωγικών εξετάσεων για τις δραματικές σχολές.
  • Αναιδείς, όσοι, αρμόδιοι, αξιωματούχοι και μη, της Διεύθυνσης Θεάτρου και Χορού, αντιστάθηκαν στην κατάργησή τους.
  • Αναιδείς, όσοι υπηρετούν, ως μέλη των «σοφών επιτροπών» το καθεστώς των εισαγωγικών εξετάσεων. Στους τελευταίους, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων,  θέτω τα παρακάτω ερωτήματα :

Α. Σκέφθηκες ποτέ την ευθύνη που έχεις απέναντι στους εξεταζομένους;
Β. Σκέφθηκες ποτέ πόση αναίδεια και πόσο θράσος απαιτείται για να τους κρίνεις ως απορριπτέους;
Γ. Αναρωτήθηκες ποτέ, αν εσύ ξέρεις και μπορείς να ερμηνεύσεις το ίδιο καλά ένα ποίημα, ή έναν μονόλογο, ή αν τραγουδάς το ίδιο σωστά με εκείνους που απέρριψες; (μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις αρίστης επίδοσης που απορρίφθηκαν)

Δ. Όταν επιτελείς το «καθήκον» που σου αναθέτουν  , αισθάνεσαι υπερηφάνεια ή ντροπή;

Ευτυχώς, από τη σημερινή Υπουργό Πολιτισμού κα Γκερέκου, έχει ανατεθεί στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή η τροποποίηση του Ν, 1158/81 και θα μπει , επί τέλους, τέλος στην αθλιότητα και την ανοησία των εισαγωγικών εξετάσεων , μα πάνω απ’ όλα, θα απομακρυνθεί κάθε ίχνος διαφθοράς , αήθειας και ανηθικότητας που ασφαλώς δεν ταιριάζουν στο χώρο του θεάτρου.               

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ