^Πίσω στην Κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Θεατρική Τέχνη

Ανωτέρα Δραματική Σχολή

ΗΛΕΑΝΑ ΣΤΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ηλεάνα Στειροπούλου ξεκίνησε ξιφασκία σε ηλικία 10 ετών μαζί με την αδελφή της αφού την έπεισε ο πατέρας της ότι υπάρχει στενή σχέση της ξιφασκίας με το μπαλέτο που εκείνη προτιμούσε να ακολουθήσει. Έχοντας πλέον αποτραβηχθεί από την αθλητική ξιφασκία, προσπαθεί να μεταδώσει την ομορφιά και την αρμονία της κίνησης της ξιφασκίας όπως και την θεατρική έκφραση της. 

Αθλητικές Επιδόσεις

Υπήρξε αθλήτρια ξιφασκίας με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Η πρώτη της σημαντική επίδοση ήταν η κατάκτηση του χρυσού στο πρωτάθλημα νεανίδων. Από το 1983 έως το 1991 στεφόταν πρωταθλήτρια Ελλάδος με την ομάδα της Οπλομαχητικής Λέσχης Αθηνών.
Ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας από το 1984 έως το 1992 και τα έτη 1986, 1988 κατέκτησε το χάλκινο μετάλιο στους Βαλκανικούς αγώνες στο ομαδικό νεανίδων. Το 1989 κατετάγη τέταρτη στο κύπελλο Κρόνινγκεν Ολλανδίας.

Σπουδές

Φοίτησε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην ξιφασκία. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάριο προπονητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.
Ολοκλήρωσε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης, Γερμανίας στον τομέα «πρόληψη και αποκατάσταση τραυματισμών μέσω του αθλητισμού».
Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια που σχετίζονται με την κίνηση όπως μυϊκές διατάσεις κατά καθ. Janda, χορευτική κινησιολογία, ηλεκτρομυογραφία, αντιμετώπιση προβλημάτων σπονδυλικής στήλης.

Επαγγελματικές Εμπειρίες

Από το 1998 διδάσκει ξιφασκία στην σχολή Θεατρικής Τέχνης Απασχολήθηκε ως προπονήτρια ξιφασκίας στην Οπλομαχητική Λέσχη Αθηνών από το 1990 έως 1993.. Εργάστηκε σε θεραπευτικό κέντρο στο Βισμπάντεν Γερμανίας για ένα έτος ως ειδική γυμνάστρια αποκατάστασης τραυματισμών.