^Πίσω στην Κορυφή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Θεατρική Τέχνη

Ανωτέρα Δραματική Σχολή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημιουργούμε μόνιμη θεατρική ομάδα, υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ¨. Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την τέχνη του θεάτρου, εκεί που πραγματικά της πρέπει και της αρμόζει. Να την υπηρετήσουμε με αγάπη και σεβασμό και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την κρατήσουμε ψηλά, μέσα από τις παραστάσεις μας, στα μάτια και τη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού. Γίνονται δεκτοί ηθοποιοί όλων των ηλικιών. Η ομάδα μας, εκτός από το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων, θα παρακολουθεί δωρεάν μαθήματα υποκριτικής υψηλής εξειδίκευσης από τον Αντώνη Ανδριόπουλο.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2103829558, κιν. 6975650707 κα Μανίκα

Αγαπητοί φίλοι, σπουδαστές, υποψήφιοι σπουδαστές και συνεργάτες,

Για λόγους μεταστέγασης αναστέλλουμε τη λειτουργία της Σχολής μας μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Αγαπητοί φίλοι, σπουδαστές, υποψήφιοι σπουδαστές και συνεργάτες,

Για λόγους μεταστέγασης αναστέλλουμε τη λειτουργία της Σχολής μας μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Επιτέλους δικαιωθήκαμε!

Καταργήθηκαν οι εισαγωγικες εξετάσεις για τις δραματικές σχολές!
Η δραματική σχολή «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» το 1998 πήρε την πρωτοβουλία, συνεπικουρούμενη και από τις τότε υπάρχουσες ( τις περισσότερες ) δραματικές σχολές και ζήτησε από τον Υπουργό Πολιτισμού, την κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων, για τις δραματικές σχολές.
Από τότε, ανελλιπώς ζητούσαμε την κατάργησή τους, από τους εκάστοτε Υπουργούς Πολιτισμού και παρ’ όλο που οι περισσότεροι ήταν θετικοί για την ικανοποίηση του αιτήματός μας, για διαφόρους λόγους, η δικαίωση ήρθε μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια! Από τότε βέβαια, πολλές αξιόλογες σχολές έπαψαν να υπάρχουν και ιδρύθηκαν αρκετες νέες. Ανάμεσα στις νεοϊδρυθείσες σχολές υπήρξαν μερικές που ενστερνίσθηκαν τους σκοπούς της προσπάθειάς μας και συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα μας, συνυπογράφοντας το αίτημά μας.
Κρίναμε απαραίτητο να δημοσιεύσουμε την εισήγησή μας για την σαφέστερη εικόνα των αναγνωστών και κυρίως, για να κατανοήσουν οι σπουδαστές, ότι αγωνιζόμαστε για το συμφέρον του και προφανώς για το καλό του θεάτρου που τόσο αγαπάμε και υπηρετούμε:

 

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Προς

Τον Υπουργό Πολιτισμού

Κ. Υπουργέ,

Οι κάτωθι αναφερόμενες Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης :

Εταιρείας «Θεατρική Τέχνη»
 Εταιρείας Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης»
Παναγιώτας Μουστάκη-Βεάκη
Σωματείου Πειραϊκού Συνδέσμου
«Αρχή», της εταιρείας «Οργανισμός Θεατρικής Κίνησης»
«Θεμέλιο» του Σωματείου «Πνευματικό και Καλλιτεχνικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο το Θεμέλιο»
«Διομήδης Φωτιάδης» 
Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα»
Δήμητρας Χατούπη – «δήλος»
Μιμής Ντενίση «Κεντρική Σκηνή»
Τάσου Χαλκιά «Πρώτη Πράξη»
Θεοδώρας Καλαπανίδα
«Καλλιτεχνικής Εταιρείας Προσκήνιο»
«Ανδρέας Βουτσινάς»
«Άκης Δαβής»

                Αιτούμεθα την αλλαγή του Νόμου 1158/81 για την ίδρυση και λειτουργία των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης, όπου, μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται κατάργηση εισαγωγικών εξετάσεων για τους παρακάτω λόγους :    

       α. «Ουδείς δύναται να στερηθεί του δικαιώματος όπως εκπαιδευθεί» 1ο            πρωτόκολλο ΕΣΔΑ (άρθρο 2, εδ. α΄).
       β.
Γιατί είναι παράλογο, οιυποψήφιοι σπουδαστές των Δραματικών Σχολών να εξετάζονται στο αντικείμενο που ΘΑ σπουδάσουν.
       γ. Επειδή στερούν από τη νεολαία την δυνατότητα να πάρει πραγματική παιδεία και γιατί πρέπει το κράτος, αντί να στερεί τη γνώση, να γίνει αρωγός των νέων, στην προσπάθειά τους να μπουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του έθνους μας, σε μία εν δυνάμει πολιτιστική επανάσταση, βάζοντας έτσι φραγμό στη σήψη που μαστίζει την κοινωνία μας σήμερα.

         δ. Επειδή η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού έχει καταργηθεί από το 1981 και δικαιωματικά μπορεί ο καθένας να παίζει θέατρο .
         ε. Επειδή με την κατάργησή τους, θα σταματήσει μια άδικη και άνιση μεταχείριση των ιδιωτικών Σχολών έναντι των δύο κρατικών : Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος .
       στ. Επειδή χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως, από κάποιες Σχολές, ως μέσον εκμετάλλευσης και παραπλάνησης των υποψηφίων.
         ζ. Επειδή εκτρέφουν τη διαφθορά και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των Σχολών      σε βάρος της ευγενούς άμιλλας , της ποιότητας και της προόδου.

                                   

     Με βαθιά εκτίμηση και
           ευχές για επιτυχία στο έργο σας

   Οι Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης

Δυστυχώς, για το θεατρόφιλο κοινό, το θέατρό μας σήμερα βρίσκεται στο έλεος των, κάθε λογής, καινοτόμων, μοντέρνων και μεταμοντέρνων, που δηλώνουν σκηνοθέτες, μεταφραστές, διασκευαστές και συγγραφείς θεατρικών έργων.
Ασφαλώς, το κακό έχει τις ρίζες του στην κατευθυνόμενη ανυπαρξία παιδείας και πολιτισμού!  Μήπως, χάριν της καλλιέπειας και της αποστολής του θεάτρου, από άπραγοι θεατές και αμέτοχοι, μήπως, επαναλαμβάνω, ήρθε η ώρα ενός κινήματος, που θα είμαστε δημιουργοί και συμμέτοχοι σε ένα αναπτυξιακό πολιτισμικό γίγνεσθαι, συγκρουόμενοι με τους βέβηλους και τους ιερόσυλους;
Προσωπικά, στη δημιουργία ενός τέτοιου κινήματος, δηλώνω παρών και βροντοφωνάζω: Επιτέλους όχι άλλο κατρακύλισμα! Τέλος στην αφόρητη δυσοσμία της σήψης και της διαφθοράς!